2015. október 22., csütörtök

Life is stange – A befejezés (bojler nélkül)

Elérkezett végre ez a pillanat is. Life is strange rajongók figyelem! Október 20-án megjelent az ötödik, egyben utolsó epizódja a játéknak.
Az előző írásomat a játékról itt találjátok:
Három hónap feszült várakozás után ismét belemerülhetünk Max hihetetlen kalandjaiba.



Az ötödik rész ott kezdődik, ahol a negyedik véget ért. Az utolsó epizóddal végre minden a történet végkifejlete felé halad. Itt már nincsenek magányos barangolások, vagy esti sétálgatás (nem mintha nem lett volna meg ezeknek a különleges hangulata), inkább az erős drámaiságra helyeződik át a hangsúly.
Az eddig is feszült események csak fokozódnak, és az izgalmas történetvezetéssel már szünetet is alig lehet tartani.
Max képessége még inkább előtérbe kerül, és sok múlik az időzítésen, illetve, hogy elég gyorsak, vagy szemfülesek vagyunk-e.
A szokásos választás ismét hangsúlyossá válik, és már a korábbi tapasztalatokból kiindulva világossá válik, hogy a játék befejezése is rajtunk fog múlni.



A folyamatosan fokozódó feszültség miatt végül nem kis izgalom lesz bennünk, hogy hogyan is alakuljon a játék befejezése. Én magam legalább negyed órán keresztül gondolkodtam, hogy mit válasszak, de végül nem bántam meg a döntést.
Fantasztikus, ahogy ez a játék az ember érzelmeivel játszik. Talán nem is tudnék még egy ilyen erős érzelmi alapú játékot mondani, amilyen ez.
Az utolsó epizódban aztán megállás nélkül pörögnek az események, és az ember nem győzi kapkodni a fejét, és közben az kiabálni, hogy „aztamindenit!”.



Úgy gondolom, hogy a befejező rész mindenkit kárpótolni fog a hónapokon keresztüli idegőrlő várakozásért. Rengeteg olyan megoldás van benne, ami igazán különleges, és nem tudnám egy másik történettel sem párhuzamba állítani.

Végezetül:

Ez az a játék, aminek minden másodpercét élveztem, és igazán hiánypótló alkotás a játékok meglehetősen széles piacán. Remélem, hogy még több hasonló remekmű fog készülni, de addig is, én biztosan végigviszem még jó párszor.

- C. J. DeWitt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése