2017. március 13., hétfő

# MozibanVoltunk - Kaliforniai álom - DeWitt



Musical filmekből nincs túl sok. Néhány évente elkészítenek egyet, de általában nincs rá nagy kereslet. A soron következő nagyobb dobás az a Kaliforniai álom volt.
   

A film képviseli mindazt a felfogást, ami egy musicalt jellemez. Van benne ének, van benne tánc és egy remek történetet mesél el, sokszor csak egy zenés betéttel. Nos, ez a film is ilyen. Fülbemászó dallammal varázsol el, mint a legtöbb hasonló film.
 

A története két álmodozóról szól, akik Hollywood zajos világában próbálnak érvényesülni. Az egyikük színész, a másik pedig híres zongorista szeretne lenni. Mindkekettejük vágya adott és együtt próbálják megvalósítani azokat. Többet nem is írok róla, mert ez olyan film, amit meg kell nézni. Egy biztos: nem egy szokványos története van, így ne számítsunk klisére és kiszámítható befejezésre.
 
 
A film egy ablak, amivel próbálják bemutatni hogyan is zajlanak a dolgok Hollywoodban, de egyszerre egy tükör is egyben, mert egy egész világot kritizálnak vele. A negatív és pozitív oldal egyaránt bemutatásra kerül és a néző döntheti el, hogy számára mit is jelent ez a világ.
  

A történet ugyan jelenben játszódik, de erős 20-30-as évekbeli hangulata van. Mind a kosztümök, mint a látványvilága a filmipar virágkorának hangulatát kívánja tükrözni. Múlt és jelen kombinációja pedig valami egészen zseniális hangulattal operál.
 

Musical film lévén szót kell ejteni a zenéről, valamint a hangulatról is. A színészek nem igazán erre a szerepre valók, az énekhangjuk nem az igazi, viszont olyan színészi játékot képesek hozni, amit szerintem senki nem várt volna tőlük. Tele vannak érzelmekkel és jó látni, hogy élvezik, amit csinálnak. Nagyon jól tudtak azonosulni a szerepükkel.
 
Végezetül a Kaliforniai álom egy hiánypótló alkotás, ami a musicalek szerelmeseinek kötelező darab. A régi stílusú hangulatot remekül képes tükrözni a jelenkor nehézségeivel, így valami egészen rendkívülit alkot.



- C. J. DeWitt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése