2016. január 20., szerda

Némó nyomában



Több, mint 10 év telt el a film megjelenése óta, mégis remek szórakozást biztosít mindazok számára, akik megnézek ezt a Pixar-remekművet.
Kezd újból aktuálissá válni a történet, ugyanis hosszú várakozás után megérkezett az első előzetese a második résznek, ami a Finding Dory címet viseli (magyarul valószínűleg a Szenilla nyomában címet kapja majd).



Mielőtt a tv csatornák napirendre tűznék a bemutató előtti ismétléseket, addig én megírom nektek róla az ajánlómat.
Biztos vagyok benne, hogy rengetegen láttátok már a filmet, és olyanok is lesznek, akik most hallanak róla először.
A történet szerint Pizsi, a bohóchal egyedül neveli egyetlen fiát, Némót, a tenger mélyén. Az erős apa-fia köteléknek köszönhetően a legjobb barátok lettek, és érhető okokból Pizsi mindentől meg akarja óvni Némót. Azonban a fia vakmerőségre törekszik, amitől bajba kerül, így Pizsinek meg kell találnia őt.



A Pixarhoz híven, most is egy felemelő, és nagyszerű történetet láthatunk, ami erős érzelmi hatással párosul, de egyben szórakoztató és tanulságos is. A tenger élővilágát részletesen bemutató film kicsiknek és nagyon egyaránt remek kikapcsolódást biztosít.
Minden egyes előlény külön személyiségjegyekkel rendelkezik, ami igazán egyedivé varázsolja ezt a történetet.
Kalandokból ugyancsak nincs hiány, ugyanis az események helyenként örült tempóban zajlanak, de elegendő idő jut egy kis lélegzetvételre is. Harmonikus tempóban operáénak a lassú, illetve gyors jelenetek, amik összhangot alkotnak, így a film nézése közben úgy érezhetjük, hogy mi is részei vagyunk ennek a fantasztikus tengeri világnak.



A legkülönfélébb állatokkal találkozhatunk, és egy zajos és nyüzsgő harmonikus közösségbe nyerhetünk bepillantást.
A film zenéje olyannyira összhangban áll a történettel, mintha csak az igazi óceánban zajló harmóniát fejezné ki. Thomas Newman ezúttal is zseniálisat alkotott és zenéjének dallami még hosszú évekig a fülünkben csengenek.

- C. J. DeWitt -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése